Blogi

DESK suuntaa luottavaisin mielin kohti tulevaa

Vuosi 2022 – Onnistumisia ja kannattavaa kasvua

2022 oli monin tavoin merkittävä vuosi. Koronapandemian vaikutukset hellittivät, ja pääsimme taas tapaamaan toisiamme, mikä oli kaivattu muutos muutaman valtaosin etänä vietetyn vuoden jälkeen. Toisaalta vuosi 2022 toi mukanaan myös epävarmuutta ja synkkyyttä, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa. Sodasta seuranneet kerrannaisvaikutukset näkyvät myös meidän toimialallamme, esimerkiksi erinäisten komponenttien pitkittyneissä toimitusajoissa. Epävarmasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta ja alkuvuoden omikronin aiheuttamien haasteiden jälkeen vuosi 2022 lähti rullaamaan olosuhteisiin nähden positiivisissa merkeissä. Tämä näkyi myös yrityksemme toiminnassa, ja voimme ilolla todeta, että vuosi 2022 oli vahva kasvun vuosi. Tarkastellessa vuotta 2022, liiketoimintamme kasvoi peräti 28 % verrattuna edeltävään vuoteen.

Vuosi 2022 toi siis mukanaan useita merkittäviä onnistumisia. Palvelumyyntikonseptimme on toiminut erittäin hyvin ja saavutimmekin vuoden aikana useita merkittäviä onnistumisia. Mikä tärkeintä, palvelullemme on ollut selkeä tarve ja erityisesti koronan luomat muutokset työelämän toimintatavoissa ovat luoneet täysin uudenlaisia tarpeita työpaikoille. Etä- ja hybridityöskentely luovat mahdollisuuksia, mutta ne myös luovat teknologialle jatkuvalla syötöllä uudenlaisia vaatimuksia. Hyvin lyhyellä aikavälillä esimerkiksi teknologialaitteiston ohjelmistopäivitysten päivittämissykli on kymmenkertaistunut. Asiakkaamme ymmärtävät toimivan työympäristön ja -laitteiston tarpeellisuuden sekä niiden tuottamat edut, ja me olemme onnistuneet vastaamaan tähän kysyntään.

Alkuvuodesta 2022 muutimme toimistomme Pitäjänmäkeen ja avasimme uusiin tiloihimme showroomin, jossa asiakkaat pääsevät paikan päällä tutustumaan erilaisiin ratkaisuihimme. Hulppeat uudet tilat, hyvät liikenneyhteydet ja mahdollisuus järjestää tapahtumia ovat olleet merkittävä muutos liiketoimintamme kannalta ja selkeästi myös yksi kasvumme ajureista.

Vuosi 2023 – haluamme tukea asiakkaidemme kasvua

Heti vuoden 2023 alusta tiimimme kasvoi rekrytoinnin johdosta ja Jesse aloitti hommat DESKillä. Palvelumyyntimme on kasvanut ja tarvitsemme lisää osaavia henkilöitä palvelutuotantoon palvellaksemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Tammi-helmikuun vaihteessa suuntamme koko joukon voimin Barcelonaan ISE-messuille (Integrated System Europe) tutustumaan alan trendeihin.

Viime vuonna avasimme yhteydet kansainvälisiin toimituksiin ja tähtäämme tänä vuonna entistä vahvemmin Euroopan markkinoille. Asiakkaiden määrän kasvaessa haluamme edelleen tarjota jokaiselle parasta mahdollista palvelua ja tukea. Asiakassuhteemme ovat lähes poikkeuksetta pitkiä kumppanuuksia, joita haluamme vahvistaa entisestään. Haluamme toimintamme avulla tukea ja olla mukana asiakkaidemme kasvussa ja kehityksessä. Kun päivittäiset prosessit sujuvat mutkattomasti, petaa se hedelmällisen alustan kasvulle.

Vaikka maailmantalous on tällä hetkellä myrskyn silmässä, on meillä DESKillä vahva luotto tulevaan. Kristallipalloa, joka raottaisi tulevaisuuden näkymiä, ei vielä ole löydetty, joten vaihtoehtona on luottaa oman bisneksemme vetovoimaan ja tunnistettuun tarpeeseen. Jos ei yritä, niin ei voi myöskään onnistua.

Elmo Väisänen, toimitusjohtaja