Teemme yritysten tiloista
ja kokouksista toimivia

Miksi valitsisit meidät?

”Iso toimija tarvitsee pienen ja ketterän AV-toimijan.”

Kun asiat toimivat, niitä ei huomaa. Tällä ajatuksella perustettiin kotimainen ja yrittäjälähtöinen DESK vuonna 2014 myymään yritysten liiketoimintaa tukevia ja helpottavia AV-laitteita.

Ajatukseen kuului alusta asti kehittää asiakkaittemme tarpeita vastaavia esitysteknisiä tuotteita, ratkaisuja ja palveluita, jotka mahdollistavat huolettoman käyttökokemuksen. Neljä vuotta myöhemmin meillä on 215 tyytyväistä asiakasta ja kattava tuotevalikoima. Halusimme kuitenkin miettiä, voisimmeko vielä jotenkin helpottaa asiakasyritystemme toimintaa.

Palasimme alun ajatukseen – huomaamattomuuteen. Miten asiakkaittemme tarvitsisi miettiä työssä tarvitsemiaan laitteita vielä vähemmän?

Vastaus muutti koko palveluvalikoimamme syksyllä 2018.
Jotta asiakkaamme voisivat entistä helpommin unohtaa meidät, me mahdollistamme toimivien tilojen ja tehokkaiden kokousten laiteratkaisut kokonaispalveluina.

Me olemme siellä, missä ihmiset haluavat keskittyä asiaan ja toisiinsa – miellyttäviin kohtaamisiin – eivät tekniikkaan. Kehitämme jatkuvasti palveluitamme ja tuomme valikoimiimme juuri tähän hetkeen sopivia ratkaisuja.

Helppous, toimivuus ja kustannustehokkuus ovat niin tuottamiamme palveluita, laiteratkaisuja kuin niiden hankkimistakin ohjaavat periaatteet, joihin sinä voit luottaa asioidessasi DESKin kanssa.

Se tarkoittaa, että kuukausimaksun hinnalla saat juuri teidän tarpeittenne mukaiset laiteratkaisut helposti ja kustannustehokkaasti, niiden toimivuudesta vastaavan ylläpidon ja mikä tärkeintä – huolettoman kokemuksen tehokkaista kokouksista ja toimivista tiloista.

desk_aikajana_verkkosivuille

DESKIN historia osoittaa miten työympäristöt digitalisoituvat

Teknologisen kehityksen airuena – DESKin historia osoittaa miten työympäristöt muuttuvat
DESK Peaknet Oy:n toiminta alkoi lokakuussa 2014. Yhtiön juuret ulottuvat kuitenkin jo 1990-luvun puoliväliin, jolloin matkapuhelimet yleistyivät nopeasti niin yritys- kuin kotikäytössäkin. DESKin avainhenkilöiden pitkä kokemus matkapuhelinbisneksen sekä yritysteknologian parissa on luonut yhtiölle vakaan pohjan AV-ratkaisujen toimittajana. Pitkäaikaiset asiakkaat ovat turvautuneet siihen jo vuosien ajan.

90-luvulla matkapuhelimien jälleenmyyntiin erikoistunut Setele Oy tarjosi asiakkailleen aikansa edistyksellisintä teknologiaa. Setelen osakkaaksi 1993 siirtynyt, nykyinen DESKin hallituksen puheenjohtaja, Lars Furuholm toimi tuolloin Setelen yritysmyynnin johtajana. Setele myi matkapuhelimien lisäksi puhelinliittymiä ja yritys tunnettiin Soneran, nykyisen Telian, suurimpana jälleenmyyjänä Suomessa. Elokuussa 1998 tehdyssä yrityskaupassa Setele myytiin Radiolinjalle Oy:lle ja siihen kuuluvalle Mäkitorppa Oy:lle, jolloin myös Furuholm myi muiden osakkaiden kanssa osuutensa Setelestä.

Setelen myynnistä seuranneen kilpailukiellon päätyttyä Furuholmin palo matkapuhelinmarkkinoille oli edelleen kova. Tämän seurauksena Setelen entisistä osakkaista kasattiin Seinäjoella kokoon tiimi, joka perusti Wextra Oy:n.

Wextran toiminta kasvoi hyvin nopeasti ja toimipisteitä avattiin Seinäjoen lisäksi Helsinkiin, Tampereelle ja Valkeakoskelle. Tuotevalikoima koostui aluksi matkapuhelimista sekä liittymistä, mutta laajeni pian myös muuhun yritysteknologiaan. Yhtenä merkittävimpänä palveluna yhtiö tarjosi yrityksille toimitiloihin asennettavia turvatekniikkaratkaisuja. Wextran turvatekniikan yksikkö kasvoi yhtiölle tärkeäksi osastoksi, jonka tuotteisiin kuului muun muassa kulunvalvonta-, äänievakuointi- sekä videovalvontajärjestelmiä. 

Wextralla oli monia merkittäviä asiakkaita kaupan alalta. Tyypilliselle asiakkaalle toimitettiin teknologiaa helpottamaan yrityksen jokapäiväisiä prosesseja ja turvaamaan toimitiloja. Turvateknologian kautta tekniset ratkaisut tulivat yhtiölle varsin tutuksi. 2010-luvulla teknologian ottaessa uusia harppauksia, monille yrityksille syntyi nopeasti uudenlaisia tekniikkaan kohdistuvia tarpeita. Aikaisemmin näytöt olivat olleet osa turvateknistä järjestelmää, mutta nyt näyttöjä haluttiin käyttää myös täysin uusiin tarkoituksiin, kuten mainostamiseen sekä asiakkaiden informoimiseen. Infonäyttöjä hyödynnettiin myös esimerkiksi taloyhtiöiden asukasviestinnässä ja Espoon Suurpellosta löytyikin pilotoitava asuinalue, jossa viiteenkymmeneen porrashuoneeseen asennettiin infonäytöt.

BLC-Turva Oy kiinnostui Wextran turvatekniikkayksiköstä vuonna 2013, ja kaupat tehtiin vuotta myöhemmin. Kauppojen jälkeen Wextran liiketoiminta koostui lähinnä matkapuhelimien ja teleoperaattoripalvelujen myynnistä. Wextrassa matkapuhelinbisnekselle ennakoitiin kuitenkin heikkoja tulevaisuuden näkymiä. Kilpailu oli tiukkaa eri toimijoiden kesken ja operaattorit olivat etulyöntiasemassa, koska niiden toiminta laajentui matkapuhelinmyyntiin suoraan loppuasiakkaille ilman jälleenmyyjien osuutta. Tämän seurauksena Lars Furuholm, Petri Eriksson ja Elmo Väisänen päätyivät perustamaan nykyisen DESK Peaknet Oy:n. Uusi yhtiö osti Wextralta Helsingin ja Tampereen liiketoiminnat. Uudelle yhtiölle kerättiin osakepääoma, jonka avulla rakennettiin DESKiä. Merkkinä jatkuvasta muutoksesta DESK tarjoaa nyt toimivia työympäristöjä palveluna – monipuolisen teknologian lisäksi suunnittelua, kalustusta sekä viihtyisyyttä että työn sujuvuutta parantavia ratkaisuja.

Hyvä palvelu on aina ollut deskiläisten periaatteena. Vielä tänä päivänä DESK palvelee samoja asiakkaita, jotka hankkivat matkapuhelimensa 90-luvun puolivälissä Seteleltä. Ammattinäytöt ovat korvanneet Wextran aikaiset piirtoheittimet, mutta ajatus on pysynyt samana. Kun tekniikka toimii, niin sitä ei huomaa.

Kiinnostaako yhteistyö?

Suunnitellaan yhdessä helppo, toimiva ja kustannustehokas kokoustekniikkaratkaisu yrityksenne käyttöön!

DESK Peaknet Oy

Hiomotie 19 (Pitsku Tower)

00380 Helsinki