Yhteystiedot

Miten voimme palvella

Elmo Väisänen

Toimitusjohtaja

”Mutkaton keskustelukulttuuri murtaa jäät ja tuo ratkaisut”

Toimitusjohtajana ja asiakaspalvelijana Elmo Väisänen pyrkii siihen, että asioista puhutaan suoraan ja rehellisesti. DESKissä ei tehdä töitä pokeripelien tapaan pihistelemällä tietoja tai taitoja, vaan arvostamalla avointa keskustelua puolin ja toisin.

 

Millä tavoin käytät asiantuntijuuttasi asiakkaiden hyödyksi?

Olemme kaikki DESKissä rentoja ja helposti lähestyttäviä, mutta kovia ammattilaisia. Me saamme palkkamme siitä, että ratkaisemme asiakkaan ongelmia, ja ongelmanratkaisu etenee parhaiten keskustelemalla. Ennen ratkaisuehdotusta pitää tietää, mikä potilasta vaivaa!

Homma toimii niin, että me analysoimme asiakkaan työympäristön nykytilanteen, suosittelemme sopivaa ratkaisua, toteutamme sen, ja asiakas saa hänelle toimivan ja sopivan kokonaisuuden valmiina. Emme tarjoa kaikille samaa palvelumallia, vaan kaikki on räätälöitävissä hankintaa, rahoitusta ja palveluita myöten. Erityistä meissä on se, että pyrimme yhdistämään tarjoamamme uudet ICT-teknologiat tiloissa jo olemassa oleviin. Aina kaikkea ei tarvitse laittaa alusta saakka uusiksi.

Mikä tekee hyvän myyjän?

Rentous ja rehellisyys. Kerrotaan faktat faktoina, ollaan avoimia ja pyritään auttamaan asiakasta niin hyvin, että suhteista tulee henkilökohtaisempia. Pyrin siihen, että meihin DESKiläisiin voi ottaa yhteyttä milloin tahansa suoraan ja tehokkaasti.

Mitä polkuja pitkin matkasit toimitusjohtajan tehtävään?

Olin vuonna 2014 perustamassa DESKiä, ja työskentelin yrityksessä ensin myyntipäällikkönä ja myöhemmin myyntijohtajana. Vuonna 2019 halusin monipuolistaa osaamistani ja käydä haistelemassa ison maailman työskentelytapoja Samsungilla, jossa toimin kehityspäällikkönä parisen vuotta. Samsungilta palasin vuoden 2021 alussa DESKille toimitusjohtajaksi.

Mikä on johtoajatuksesi Deskin toimitusjohtajana?

Haluan, että meillä kaikilla on töissä mukavaa. Olen huomannut, että osaajat ja asiantuntijat ovat tuottavimpia silloin, kun he voivat hyvin eikä heitä purista mistään. Siksi arvostan keskinäistä avoimuutta ja rehellistä palautetta. Arjen on hyvä olla marinoitu kiitoksilla sekä tilanteilla, joissa on turvallista tuulettaa mielipiteitään.

Millainen tyyppi olet? Kuvaile itseäsi kolmella sanalla ja perustele.

Olen energinen, positiivinen ja puhelias. Kenelläkään ei ole aina kivaa, mutta pitkiä aikoja en jaksa synkistellä. Tykkään mutkattomuudesta kaikissa kohtaamisissa, niin ystävien, työkavereiden kuin asiakkaiden kesken.

Mikä saa sinut innostumaan?

Rakastan spontaaniutta ja can do -asennetta. Hyvät vitsit, nerokkaat tilannekomiikat tai uuden ihmisen tapaaminen sinkauttavat mielialaani aina ylöspäin.

Mitä harrastat?

Olen innokas golffari. Paras päivä onkin sellainen, missä saisin ulkoilla ja liikkua golfin merkeissä ja jutella samalla asiakkaiden kanssa. Lisäksi penkkiurheilen ahkerasti ja harrastan keski-ikäisten setien harrastelijajoukkueessa salibandya. Myös kouluikäisten lasteni harrastukset pitävät illat kiireisinä. Tykkään siitä, että kalenteri on täynnä.

Mikä on sinulle tärkeää elämässä?

Perhe ja ystävät. Työkaverit eivät ole vain työkavereita, vaan myös ystäviä. Hyvä työilmapiiri on iso juttu ja sitä on tärkeä vaalia. Pidän arvossa myös työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Välillä on hyvä vetää piuhat irti.