Blogi

Etätyöstä tuli uusi normaali – työergonomiasta ei silti tarvitse tinkiä

Kotoa käsin työskennellessä on tärkeää kiinnittää huomiota hyvään työergonomiaan. Upottavaa sohvaa tai ruokapöydän tuoleja ei ole suunniteltu pitkiä työpäiviä varten.

Kotona työpäivät saattavat venyä tavallista pidemmiksi. Kovalla keittiön tuolilla tai ylipehmeässä sohvannurkassa istuminen voivat laukaista niskan tai alaselän akuutin kiputilan.

Selkä- ja niska-hartiaseudun kiputilat ovat yleensä monen asian summa, mutta myös huono työergonomia voi edesauttaa niiden muodostumista. Sohvaa tai keittiön kalusteita ei ole suunniteltu etätyöskentelyä varten. Jos työtä tehdään säännöllisesti kotona, tulisi siellä olla työpiste, jossa on oikealla korkeudella oleva työpöytä, selkää kunnolla tukeva tuoli sekä reilun kokoinen näyttö.

Toisinaan kotitoimistolla voi olla myös ulkoista hälyä, jolta voi suojautua vastamelukuulokkeilla. Ulkoisen webkameran ja mikrofonin ansiosta etäpalavereiden kuva ja ääni ovat kirkkaita. Konetta paljon naputtavat hyötyvät puolestaan ergonomisesta hiirestä sekä -näppäimistöstä, jotka suojaavat rannetta ja kyynärpäätä ylimääräiseltä rasitukselta.

Hyvän työergonomian lisäksi keho tarvitsee pieniä, liikettä sisältäviä taukoja työnteon lomassa. Myös lyhyt taukojumppa voi tehdä koko keholle terää. Selän, hartioiden ja niskan alueen jumppaaminen ja venyttely parantavat verenkiertoa sekä rentouttavat lihaksia.

DESKilta etätyövälineet kotiin

Jos kotitoimiston kalustaminen on vielä vaiheessa, se kannattaa antaa DESKille, joka huolehtii etätyövälineet niin kotiin kuin toimistollekin. Jotta kotona työskenteleminen olisi kaikin puolin miellyttävää, sujuvaa ja tehokasta, autamme suunnittelemaan ja varustamaan työpisteesi yksilöllisiä työskentelytapojasi tukevilla oheislaitteilla ja kalusteilla.

Meiltä saat kotiovelle toimitettuna työpöydät, -tuolit ja muut kalusteet, ulkoiset lisänäytöt, ergonomiset hiiret sekä -näppäimistöt, kuulokkeet ja mikrofonit sekä webkamerat.

Kysy lisää, niin suunnitellaan yhdessä hyvinvointiasi ja työskentelyn tehokkuutta lisäävä työpiste!