Blogi

Etätyöskentely haastaa ergonomian

Etätyöskentelystä on tullut monelle asiantuntijalle arkipäivää viimeistään koronan myötä. Alkukeväästä heti pandemian puhjettua monessa yrityksessä panostettiin työntekijöiden teknisiin työvälineisiin, kuten näyttöihin, näppäimistöihin ja melua vaimentaviin luureihin.

Nyt kun etätyöskentelystä ei tullutkaan vain hetkellistä poikkeustilaa ja monessa yrityksessä tehdään edelleen ainakin osa työviikosta jatkuvasti etänä, on syytä kiinnittää huomiota tekniikan lisäksi myös työergonomiaan.

Väliaikaiset työpisteet kotitoimistoilla eivät useimmiten ole ergonomisesti parhaita mahdollisia. Keittiön pöydän ääressä oleva tuoli tai olohuoneen sohva eivät mahdollista hyvää työasentoa. Pitkässä juoksussa huonoista työasennoista seuraa useita terveydellisiä ongelmia, kuten lihasten kipeytymistä, kroonisia särkyjä ja päänsärkyä.

Oma työpiste on tärkeä paikka myös kotona työskenneltäessä. Otimme DESKillä tänä syksynä myyntiin kaksi ketterää ja liikuteltavaa kalustetta, jotka molemmat soveltuvat joko kotitoimistolle käytettäväksi tai helposti muokattaviksi ja liikuteltaviksi väliaikaisiksi ratkaisuiksi toimistotiloihin.

Toinen kalusteista on Suomalaisen Evävaara Designin tyylikäs akustinen työpiste sshhh3. Evävaaran funktionaaliset kalusteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tämä näppärästi liikuteltava kompakti ja siirrettävä mobiilitoimisto on paitsi käytännöllinen myös tyylikäs.

Toinen liikuteltava kaluste on saksalaista laatutyötä oleva ONGO®Spark-työpöytä, joka on luultavasti kaikkien aikojen joustavin työpöytäratkaisu. ONGO®Spark sopii jokaiseen toimiston nurkkaan ja jokaiseen työtilanteeseen.